Vetőmag előállítás és feldolgozás

ELŐÁLLÍTÁS 

A CAUSSADE SEMENCES CSOPORT kiváló minőségű vetőmagot garantál partnereinek, amelyet a szaporítási programok rendkívül szigorú megvalósítása révén állít elő. A vetőmag-előállítási koncepció alapja a szántóföldi előállítást végző partnerek szigorú kritériumok szerinti kiválasztása, ahol elsősorban a szaktudást és a technikai felszereltséget veszik figyelembe. A hálózat összesen több mint ezer, szaporítással foglalkozó gazdából áll, több mint húszezer hektárt jegyezve.

A CAUSSADE SEMENCES szakemberei folyamatos megfigyelés alatt tartják a vetőmag előállítást, minden egyes technológiai láncszemet ellenőriznek. A cég szakmai-technikai tanácsot is nyújt a szaporítással foglalkozó gazdák részére és biztosítja a vetőmagtételek ellenőrzését a kultúra teljes vegetációs időszaka alatt.

Technikai csapatunk szakmai hozzáértéséről tanúskodnak a CAUSSADE SEMENCES szaporítási programjai, az erre a tevékenységre jellemző, sajátos követelményekre és problémákra való gyors reagálás során született megoldások. Mindezek hozzájárulnak a kivételes minőségű vetőmagok előállításához, melyek fajtatisztasága több mint 99, 7%.

 

FELDOLGOZÁS

A vetőmagok genetikai és fiziológiai  tulajdonságainak megőrzése érdekében a CAUSSADE SEMENCES CSOPORT újgenerációs beredezésekkel és feldolgozó sorokkal rendelkezik. A Franciaországban található 5 vetőmagüzemének feldolgozó kapacitása évi 1,5 millió zsák kukorica és 30 ezer tonna gabona.

A CAUSSADE SEMENCES laboratóriumaiban évente megvalósuló 63 000 elemzés garantálja a fajták magas értékű csíraképességét és tisztaságát. A vetőmagok minőségi elemzését végző laboratóriumok a francia jog szerint felhatalmazott intézetek megfelelően akkreditált laboratóriumai, melyek a legmodernebb berendezésekkel vannak felszerelve.

Kapcsolódó galéria